fbpx

Stor konferanse: Uhelse – mannlighetens pris?

Foto: Flickr / Pollobarba

Godtar vi rett og slett at menn i Norge gjennomsnittlig dør fire og et halvt år før kvinnene?  Det kan se slik ut – og blant annet dette vil Reform sette søkelyset på. Foto: Flickr/Pollobarba

Onsdag 11. juni går Reforms store konferanse om menn og helse av stabelen, med en rekke spennende innledere. Få også med deg standup spesialskrevet for anledningen. Det hele er gratis!

  • Sexolog og psykiater Haakon Aars snakker om menns seksuelle helse
  • Kjønnsforsker Ulla-Britt Lilleaas snakker om menn med hjerteinfarkt
  • Standup’er og lege Jonas Kinge Bergland retter et skjevt blikk på syke menn
  • Tayyab M. Choudry snakker om innvadrermenns problemer i møte med helsevesenet
  • Rolf-Bjørn Andersen snakker om hvordan menn med prostatakreft overses

Dette – og mye mer – får du med deg om du melder deg på via vårt registreringsskjema

Se det komplette konferanseprogrammet

Se oversikt og omtale av alle innlederne

Last ned fullstendig program og innlederoversikt som pdf

Hva er det med menns helse?

Vi er blitt vant til å tenke at menns helse er annerledes enn kvinners. Få vet at det ikke finnes avgjørende biologiske grunner til at menn i Norge lever fire og et halvt år kortere enn kvinner. Enda færre gjør anskrik av at det er slik.

Godtar vi rett og slett at fedre, sønner og ektefeller dør før de burde? Om vi snur på det – hva hadde skjedd om kvinner systematisk døde før menn? Ville det ikke da bli sett på som utslag av systematisk kjønnsdiskriminering?

Hvorfor denne konferansen?

Reform – ressurssenter for menn ønsker å sette søkelys på hvorfor menns helse får så lite oppmerksomhet. Vi vil også vite mer om hva som svikter ved samfunnets og helsevesenets møter med menns sykdom. Og ikke minst vil vi undersøke hva det er med maskuliniteten, og med oss menn, som gjør oss så alt for lite oppmerksomme på helsa vår. Hvorfor går vi ikke til legen før det er for sent?

Hvem er konferansen for?

Konferansen retter seg først og fremst mot helsepersonell, men er åpen også for studenter, pasienter og beslutningstakere. Som helseansatt vil du både få oppdatert kunnskap om menns sykdommer, reflekterte innlegg om gode møter med menn i klinikk og en generell innføring i mannlighetens utfordringer. Dette vil være godt å ha med seg i det daglige møtet med pasientene dine!

Tid og sted

Det hele foregår onsdag 11. juni fra kl 10 til kl 15 i Nasjonalgalleriets auditorium (Universitetsgata 13 – Nasjonalgalleriets hovedinngang).

Konferansen er gratis, og det serveres lunsj.

Påmeldingsfrist

Fredag 6. juni. NB! Siden det er begrenset med plasser, så sørg for å være rask med påmeldingen din – via vårt registreringsskjema

Velkommen!

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon