fbpx

Reform er Agent for en dag

agent_fb_coverSivilsamfunnet i Russland kveles av president Putins «utenlandsk agent»-lov, som stempler blant annet landets homoorganisasjoner som forrædere. Reform støtter kampanjen “Agent for en dag”.

21. november 2012 trådte den såkalte «utenlandsk agent”-loven i kraft i Russland. Den pålegger ikke-kommersielle organisasjoner som driver med politisk virksomhet og som mottar støtte fra utlandet å registrere seg som «utenlandske agenter». Betegnelsen er en etterlevning fra Sovjet-tiden, hvor den ble brukt til å henge ut dissidenter som kritiserte myndighetene. Den gir assosiasjoner til «forræderi» og «spionasje».

Det er liten tvil om at hensikten med loven er å ødelegge organisasjonenes anseelse og skape mistillit til dem blant folk flest.

– Dette er rett og slett en svertekampanje, og det er ingen tvil om at denne loven gjør det ekstremt vanskelig å drive organisasjonsvirksomhet i Russland, sier generalsekretær John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty.

SIGNER PROTESTBREVET TIL PUTIN HER: Stans angrepet på sivilsamfunnet

Sammen med en rekke andre organisasjoner markerer Reform sin motstand på ettårsdagen for loven.

– Dette gjør vi ved å kalle oss utenlandske agenter – i solidaritet med våre russiske kolleger og venner, som blir tvunget til å gjøre det samme. President Putins politikk rammer store deler av det russiske sivilsamfunnet, men særlig er vi bekymret for angrepene på homo- og likestillingsorganisasjonene i landet. Denne skammelige loven må slås tilbake, sier Are Saastad, daglig leder i Reform – ressurssenter for menn.

Aksjonen er et initiativ fra Amnesty International Norge, Den norske Helsingforskomité (NHC) og Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH). Aksjonen er også støttet av Frivillighet Norge, et samarbeidsforum for frivillig sektor som har mer enn 275 organisasjoner som medlemmer.

Les mer om aksjonen på Amnesty International Norges sider.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon