fbpx

Reform lærer Tsjekkia sinnemestring

Sinnemestring blir norsk eksportvare. Her fra Praha, Tsjekkias vakre hovedstad.

Norge har fortsatt store utfordringer med vold i nære relasjoner. På enkelte områder er vi likevel kommet lenger enn andre land. I et spennende samarbeid læres 15 tsjekkiske terapeuter nå opp i Reforms sinnemestringsmetodikk.

Prosjektet – med den engelske tittelen “Men against Violence” – igangsettes denne uka med en større fagkonferanse i Praha. I løpet av høsten og vinteren avholdes deretter en rekke workshops der deltakerne gis detaljert opplæring i hvordan menn med et sinnemestringsproblem kan læres å takle sitt usunne sinne.

Seniorrådgiver Ole Bredesen Nordfjell er Reforms representant på åpningskonferansen torsdag. Han understreker at vold i nære relasjoner ikke primært handler om offeret, men om utøveren.

– Erkjennelsen av dette perspektivet er kommet ganske langt i Norge, selv om vi fortsatt har en vei å gå for å få på plass et godt nok utbygd sinnemestringstilbud til menn som har behov og ønske om det. Nå håper vi å bidra til et tilsvarende skifte i politisk perspektiv også i Tsjekkia, sier Nordfjell.

Reform er partner med den tsjekkiske organisasjonen League of Open Men (LOM) i prosjektet, som er finansiert av EØS-midler. Daniel Paul Getz er Reforms prosjektleder, og med seg i sinnemestringsopplæringen har han også med seg terapeut Steinar Kvam.

Les mer om League of Open men her
Les mer om Reforms voldsforebyggende arbeid her

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon