fbpx

Skal lære unge hva en god kjæreste er

Prosjektet Stopp kjærestevolden skal møte ungdom i Stovner bydel i Oslo i høst. Live Mehlum er prosjektleder. Foto: Fouad Acharki / NRK

Prosjektet Stopp kjærestevolden skal lære ungdom hvordan man er en god kjæreste, og hvordan sette grenser. I høst starter prosjektet på flere fritidsklubber på Stovner i Oslo.

Er han er god kjæreste når han vil sjekke alle tekstmeldingene dine? Eller når hun insistere på at dere skal ha sex, selv om du kanskje synes dere kan vente?

Til høsten starter Stopp kjærestevolden på flere fritidsklubber på Stovner i Oslo. Reform – ressurssenter for menn står bak prosjektet, som går ut på å snakke med ungdom om temaer som kan forebygge kjærestevold.

– Jeg tror ungdom vet veldig mye om hva de ønsker seg i et kjæresteforhold, men jeg tror de trenger å reflektere mer om og rundt disse ønskene. På den måten kan de bli klar over faresignalene når ting ikke er så bra, sier prosjektleder Live Mehlum til NRK Østlandssendingen.

Les hele saken hos NRK, og hør innslaget i radioens nyhetssending her.

Stopp kjærestevolden finansieres av Justis- og beredskapsdepartementet. Stovner-prosjektet er finansiert av Politidirektoratet.

Les mer om Stopp kjærestevolden

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon