fbpx
Print Friendly version of featured image

Offisiell åpning av Reforms nye lokaler

Reform flyttet nylig inn i nye lokaler i Øvre Slottsgate 18-20, midt i Oslo sentrum. 21. oktober var det duket for offisiell åpning, med likestillingsminister Trine Skei Grande på plass.

Åpningsprogrammet ble innledet av tenoren Tøge Talle, med Ole-Henrik Moe på hardingfele. De framførte en fengslende sekvens fra deres egen oppsetning av Draumkvedet – middelalderteksten om Olav Åsteson, som forteller om sine drømmeaktige opplevelser fra etterlivet. Talle og Moe har fått teksten oversatt til sognemål, og har satt sin egen musikk til den.

Tøge Talle (delvis skjult) og Ole-Henrik Moe framførte et utdrag fra Draumkvedet.

Deretter framførte forfatter Thorvald Steen prologen Tapre mann, spesialskrevet til Reform for anledningen. Den underfundige teksten framkalte både latter og undring hos de frammøtte. Prologen kan ses som en kommentar til den moderne mannens utfordringer. Prologen avsluttes slik:

“De er her på kloden. Ingen har spurt dem om de ville være her.”

– Likestilling handler om begge kjønn

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) holdt deretter hilsningstale til Reform. Skei Grande tok opp flere av likestillingsutfordringene menn møter, og at likestilling selvsagt må handle om begge kjønn:

– Målet vårt må, og skal alltid være, et likestilt samfunn for begge kjønn, der begge har like muligheter til å være akkurat dem de er. Og da er vi ikke tjent med å ha debatter som stiller kjønn opp imot hverandre, slo ministeren fast.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og  daglig leder Are Saastad.

Ministeren trakk også fram Reforms arbeid med å løfte likestillingsutfordringene i Norge.

Reforms rolle

– Arbeidet dere i Reform gjør er helt avgjørende for arbeidet med å bygge et likestilt samfunn. Dere bidrar til bevissthet, dere bidrar til opplysning og dere bidrar til formidling av viktige tema som vi trenger å ha på vår dagsorden, sa likestillingsministeren.

Thorvald Steen hadde skrevet prolog til åpningen. Han framførte teksten til stor begeistring.

De frivillige i Reform fikk særlig og hyggelig oppmerksomhet, ved at Skei Grande trakk fram Mannstelefonen og Mannstelefonen Chat som viktige tiltak for likestillingsarbeidet.

Daglig leder i Reform, Are Saastad, takket for talen, og fortalte kort om prosessen med å finne og innrede et nytt lokale for virksomheten.

– Vi er svært glade for å det vi har fått på plass. Vi er mer sentralt palssert enn noensinne, og lokalene er innredet slik at Reforms ansatte og frivillige kan gjøre den jobben vi skal, på best mulig måte.

Det formelle programmet ble avsluttet med at Tøge Talle sang “Morgen” av Richard Strauss. I stedet for det tradisjonelle pianoet, akkompagnerte Ole-Henrik Moe på mandolin!

… og så var det fest!

Marsipankaka fikk bein å gå på.

Etter dette var det tid for god mat og gode samtaler, og selvsagt kaffe og kake.

Mange av Reforms samarbeidspartnere møtte opp, og vi noterer at de fleste så ut til å glede seg over både tekst, tale, musikk og mat.

Om kontoret i Øvre Slottsgate 18-20

Reforms nye kontor er utformet i samarbeid med utleier Promenaden Management, ved arkitekt Stine Tvilum Mills. Veggene er utsmykket med samtidsgrafikk av blant andre Marianne Heske, Lars Teigum og Magne Rygh, i samarbeid med Norske Grafikere. Fargevalgene i lokalene er tilpasset kunsten, og materialer er valgt ut med tanke på de ulike kontorenes behov. To rom er spesialtilpasset terapeutiske og rådgivende samtaler. Her følger noen bilder fra lokalene.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon