fbpx

Vil du bidra til å drive Hvitt Bånd-kampanjen?

Bildet av menn som overgripere skal byttes ut med et positivt bilde av menn som engasjerer seg! Vil du bidra til å drive Hvitt Bånd-kampanjen? I tre år har Hvitt Bånd-kampanjen spredd kunnskap om, og engasjert unge menn til å stå opp imot vold. Dette arbeidet skal i år tas videre av en liten gruppe engasjerte frivillige. Vil du være med og forebygge vold?

 

 

Spørsmål unge gutter lurer på, og som de trenger noen å snakke med dem om er: Hva er vold? Hva gjør jeg hvis noen jeg kjenner slår kjæresten sin? Hvor går mine egne og andres seksuelle grenser?

 

Vi trenger deg som vil gi dem svarene. Deg som har lyst til å drive kampanjer, deg som har teft for markedsføring og mediearbeid, deg som kan nettsider og sosiale medier, og deg som bare vil se hva dette handler om og kanskje kan være med av og til. Vi tilbyr referanser, opplæring, en tittel på CV’n, og følelsen av å bidra til å forebygge vold blant unge mennesker.

 

Hvitt – Bånd Norge hadde i 2011 stand på både Tryvann under russefeiringen, og Ekerbergsletta under Norway Cup. Her møtte vi barn og unge på deres egen arena, med tilbud om samtale. I stede for å si til barn og unge at «du skal ikke gjøre ditt» og «du skal ikke gjøre datt», svarer vi på de spørsmål som det faktisk er et ønske å stille om vold og voldtekt. På Tryvann var russegutta glad for nettopp å bli utfordret til å «ta vare på jentene», flere sa blant annet at samtalene hadde hjulpet dem til å gripe inn i situasjoner hvor de opplevde at jenter var utsatt for trakassering eller overgrep.

 

Har du lyst til å være med på å fortsette dette arbeidet, hvor vi møter unge på deres egen arena, er du hjertelig velkommen. Hvitt Bånd Norge vil vise menns engasjement, men er selvfølgelig også glad for kvinners deltagelse. Uansett om du vil ta stor eller liten del i arbeidet, er det bruk for deg og dine kunnskaper. Har du en idé om hva som kan gjøres eller hvem som kan møtes, så er din stemme ønsket.

 

Reform – ressurssenter for menn stiller med lokale i Akersgata 16 onsdag 27.februar klokken 17.00, hvor det holdes et orienterings – og idémyldringsmøte om hva vi vil gjøre fremover. Vi lover pizza og brus og sjansen til å være med på noe bra!

 

Gi gjerne beskjed om du kommer på anderhne@student.hf.uio.no , så vet vi hvor mye pizza og brus som trengs. Jeg håper inderlig du har lyst til å ta del i arbeidet, og ser frem til å møtes den 27. februar

 

Gå gjerne inn på Hvitt Bånd Norges Facebook side og «like», eller se noe av det vi har gjort tidligere her!

 

Beste, Anders H. Netland

Frivillig, Hvitt Bånd Norge

Tlf. 93227591

 

Møtelokale:

Reform – Resurssenter for menn, Akersgt. 16

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon