fbpx

Mannsdagen 19.november

Frivillig i Reforms Mannstelefon, Daniel Getz, vil markere den internasjonale mannsdagen i Norge. “Det er en dag for å fokusere på utfordringer som menn møter, om det er helse- eller sosiale problemer. Dét er mannsdagen for meg”, sier Daniel.

I fjor tok Daniel Paul Getz penger fra egen lomme for å skape et mannsarrangement på dagen. Reform dekket deretter utleggene. I år var også et arrangement under planlegging, men det har blitt utsatt til neste år. Delvis fordi det ble knapt med tid. Delvis fordi Ressurssenter for menn (Reform), som han samarbeidet med, var skeptisk til datoen. For mannsdagen har blitt utsatt for en definisjonskamp. I flere land blir datoen brukt for å gjennomføre antifeministiske markeringer. Det vil verken Reform eller Getz assosieres med.

– Dagen skal ikke bli en «mannen mot kvinnen»-dag, understreker Getz. – Men vi er såpass likestilte i Norge nå at det bør være mulig å være åpen om at det er utfordringer knyttet til det å være mann også.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon