fbpx

Prosjekt for et mer farsvennlig arbeidsliv i Slovenia

Reform skal bidra til gode tiltak for å gi slovenske menn en tetteter tilknytning til hjem og barn. Her fra byen Nove Mesto. Foto: Wikipedia

Reforms kompetanse anses nyttig for å gi menn en tettere tilknytning til hjem og barn i Slovenia. Her fra byen Novo Mesto. Foto: Wikipedia

I 2015 vil Reform bidra til å skape gode eksempler på et bedre forhold mellom jobb og hjem for fedre i den nordligste av Balkan-republikkene.

Nylig kom meldingen om at slovenske Mirovni Institut (Peace Institute i Ljubljana) er innvilget midler til et toårig prosjekt, der Reform – ressurssenter for menn deltar som partner.

Prosjektet har den engelske tittelen “Fathers and Employers in Action”. Målet er å få arbeidsgivere i Slovenia til å utarbeide tiltak for et bedret forhold mellom arbeid og hjem, og slik bidra til å styrke særlig unge menns rolle som fedre.

Hovedideen er å innføre tiltak i to eller tre pilotbedrifter for å gjøre det slovenske arbeidslivet mer tilpasset menns hjemmesituasjon. I dette arbeidet vil både arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene trekkes med. Det planlegges også å kåre en “Årets far” som resultat av satsingen, som inspirasjon for både menn og næringslivet i Slovenia.

Reform skal bidra i prosjektet med rådgivning og formidling. Her vil erfaringer fra norsk arbeidsliv stå sentralt, og også norsk lovgivning blant annet knyttet til pappapermen.

– Det er ingen tvil om at de oppsiktsvekkende resultatene av den norske fedrekvoten skaper oppmerksomhet mange steder i verden. Tilslutningen til ordningen fra arbeidslivets organisasjoner i Norge er særlig interessant. Vi gleder oss til å samarbeide med Mirovni Institut for en styrket farsrolle i Slovenia, sier daglig leder i Reform, Are Saastad.

Prosjektet er finansiert av midler fra Norway Grants, som er en del av Norges bidrag via EØS-avtalen til utvikling i Europa.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon