fbpx

Fortsatt ledige plasser på voldsforebyggende familiekurs

sinneOnsdag 9., torsdag 10. og mandag 14. mars går Reforms neste voldsforebyggende familiekurs av stabelen. Hvis du er redd for at vold du selv har erfaring med skal gå videre til dine barn, så passer dette kurset for deg.

Har du selv vokst opp med vold og utrygghet i familien? Er du redd for at du kan bli som moren eller faren din? Eller er du engstelig for at barnet du har eller venter kan få det slik du selv hadde det da du var liten?

Svarer du ja på et eller flere av disse spørsmålene kan «Bryt voldsarven»-kurset være det du trenger. Reform arrangerer neste kurs over tre ettermiddager, og det er forstatt ledige plasser. Påmeldingsinformasjon nederst i denne artikkelen.

Vold går i arv

Etter mange års erfaring med sinnemestring og samtaler med mennesker med «usunt sinne», vet vi i Reform at sinne og vold ofte går i arv. Utsagn som «når jeg blir sint blir jeg akkurat slik min far eller mor var», er typiske.

Vi vet også at mennesker har evne og mulighet til å kunne bryte vonde sirkler.

«Bryt voldsarven» henter sin metodikk fra organisasjonen Alternativ til vold, og går over tre ettermiddager. Reform mottar støtte fra Barne-, likestillings- og familiedirektoratet til våre familieforberedende kurs.

Hvem passer kurset for?

  • Kurset passer for yngre voksne, og gjerne også vedkommendes partner, som i egen barndom har opplevd utrygghet eller redsel forårsaket av egen far eller mor.
  • Kurset passer for dere som er på vei til å bli foreldre, eller har små barn.
  • Kurset passer også for deg som har et ønske om å forhindre voldsbruk og utrygghet i eget foreldreskap.

Hvem passer kurset ikke for?

  • Kurset er ikke egnet for de som allerede har utviklet et alvorlig sinne- eller voldsproblem mot partner og egne barn.
  • Kurset kan heller ikke ha deltakere som har problemer med rusmisbruk eller alvorlige psykiske lidelser.

Når går neste kurs?

Onsdag 9., torsdag 10. og mandag 14. mars fra kl 16.30 til kl 20.00.

Hvor holdes kursene?

Alle våre kurs avholdes i Reforms lokaler sentralt i Oslo (Akersgata 16, 100 meter fra Stortinget).

Hva koster kurset?

Egenandelen er kr. 600,- per deltaker, og kr 1.000,- dersom dere er et par.

Hvordan skal vi jobbe?

Vi kommer til å jobbe gjennom formidling av kunnskap, ved å utføre enkelte øvelser og aktiviteter sammen, og ved samtale og deling av erfaringer, tanker og gode løsninger. Kurset ledes av Live Mehlum og Daniel Paul Getz.

Forut for kursdeltakelse blir det gjennomført kartleggingssamtaler per telefon og på vårt kontor.

Hvordan melder jeg meg på?

Om du har spørsmål eller ønsker å melde deg på dette kurset, ta direkte kontakt med vår kursholder Live Mehlum på e-post, eller ring henne på 22 34 09 50.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon