fbpx
Print Friendly version of featured image

Fagkonferanse om overgrepsutsatte gutter og menn

Hva vet vi om seksuelle overgrep mot gutter og menn? Hva skal til for at utsatte gutter og menn forteller, og hvordan bør helsevesen og hjelpeapparat møte dem?

Oppdatering 10.10: Vi har 100 påmeldte, men fortsatt noen ledige plasser igjen. Meld deg på her.

Torsdag 20. oktober arrangerer FMSO (Fellesskap mot seksuelle overgrep) og Reform – ressurssenter for menn fagkonferanse om overgrepsutsatte gutter og menn.

Konferansen finner sted i Røde Kors’ konferansesenter i Oslo sentrum torsdag 20. oktober, fra kl 9 til 16. Registrering åpner kl.08.30.

På programmet står innledninger fra fagpersoner og utsatte, og tilrettelagte workshop hvor alle deltakerne kan bidra med egne erfaringer og kunnskap. Programmet avsluttes med en debatt med stortingspolitikerne Hege H. Liadal (Ap) og Heidi Nordby Lunde (H) og byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV). Fullt program finner du her:

program-fagkonferanse-20-okt-ser-vi-gutta

Konferansen retter seg mot fagfolk som ansatte i helsevesen og hjelpeapparat, studenter i helse- og pedagogiske utdanninger og også personer som bærer på overgrepserfaringer.

Fagkonferansen er en del av samarbeidsprosjektet «Overgrepsutsatt? Ikke jeg, nei! Hvordan nå fram til seksuelt misbrukte gutter og menn?», og er finansiert av ExtraStiftelsen. I prosjektet inngår også utarbeidelse av en kunnskapsstatus om gutter og menn utsatt for seksuelle overgrep.

Kunnskapsinnhentingen avsluttes med fagkonferansen og en utarbeidelse av politiske og faglige anbefalinger om hjelpetilbud og koordinering.

For mer informasjon, ta kontakt med rådgiver Hedda Hakvåg.  

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon