fbpx
Print Friendly version of featured image

Nye integreringsmøter for mannlige polske arbeidsinnvandrere

Helse, rettigheter i arbeidslivet og det og være familiemann i Norge. Dette er hovedelementene i Reforms nye runde av prosjektet Bli med!, som gjennomføres på en rekke ulike arenaer i høst.

Prosjektet er støttet av Inkluderings- og magfoldsdirektoratet, og viderefører et likende prosjekt fra 2018.

Også denne gangen samarbeider Reform om dette prosjektet med Caritas ressurssenter i Oslo.

Todelt tilnærming

Hovedhensikten med prosjektet er todelt, forteller prosjektleder Mali Storbækken.

– Vi ønsker for det første å nå ut til flere polske menn, og dele kunnskap om hvilke rettigheter og muligheter de har i Norge. Dette innebærer kunnskap om arbeid og helse, likestilling og diskriminering, og det å være far og familiemann i Norge.

– Vi vil også benytte integreringsmøtene til å høste erfaringer med denne typen arbeid, slik at kunnskapen kan benyttes også i andre sammenhenger.

Storbækken sier erfaringene fra prosjektet vil bli benytte til å utarbeide et metodehefte til bruk i andre organisasjoner.

– Vi skal dessuten produsere tre informasjonsvideoer som først og fremst skal rettes mot mannlige polske arbeidsinnvandrere, men også mot hjelpeapparatet og andre organisasjoner som er i kontakt med målgruppen.

Integrering er målet

– Hva håper du at kommer ut av høstens aktiviteter?

– Jeg håper at integreringsmøtene vil være et bidrag til å sette mannlige polske arbeidsinnvandrere i Norge i bedre stand til å ta del i storsamfunnet, sier Storbækken, og utdyper:

– Dette er en gruppe vi vet trenger å ta bedre vare på egen helse. Det er heller ikke tvil om at gruppen har et stykke å gå for å bli bevisst på hvilke rettigheter og muligheter de har, både som fedre og som arbeidstakere. Dels utnyttes denne gruppen grovt,

– Forhåpentligvis vil sluttresultatene av prosjektet, som kommer i form av metodehefte og informasjonsvideoer, også gjøre hjelpeapparat og andre aktører i bedre stand til å møte gruppen på en god måte, sier Mali Storbækken.

> Les mer om prosjektet DOLACZAC SIE! (Bli med!)

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon