fbpx
Print Friendly version of featured image

Mannstelefonen Chat – nytt tilbud for menn i krise

Reforms mangeårige telefontjeneste, Mannstelefonen, utvider nå med en egen chattetjeneste to kvelder i uken. Hensikten er å senke terskelen for å ta kontakt, og å nå ut til enda flere menn i krise.

– Med Mannstelefonen Chat håper vi å nå nye grupper menn, sier prosjektleder Ole Bredesen Nordfjell.

På lufta torsdag 29. november

Etter å ha brukt høsten på å rekruttere og lære opp nye frivillige, vil det nye chattetilbudet være i gang 29. november.

– Vi vil kjøre et parallelt tilbud med både telefon og chat fast på tirsdager og torsdager, sier Bredesen Nordfjell. Tilbudet vil bli annonsert på nettsiden, og det er også herfra de som chatter logger seg inn.

Stort behov

– Vi håper å nå nye grupper med Mannstelefonen Chat, sier prosjektleder Ole Bredesen Nordfjell.

Til tross for at menn i større grad enn kvinner oppgir at de har få personer å regne med når de har store personlige problemer (SSB, 2017), er menn underrepresentert blant innringere ved de fleste landsdekkende hjelpelinjer.

– Dette er også grunnen til at Mannstelefonen ble opprettet i sin tid. Faktisk er Mannstelefonen en av landets eldste hjelpetjenester, med sammenhengende drift siden 1980, sier Bredesen Nordfjell.

Opprettet med støtte fra Helsedirektoratet

– Vi har hjulpet titusener menn i disse årene. Likevel vet vi at det er flere som trenger noen å snakke med. Vi er derfor veldig glade for å ha fått støtte fra Helsedirektoratet for å utvide driften med Mannstelefonen Chat.

Målsettingen for prosjektet er å støtte menn i små og store livskriser og å forebygge ensomhet.

– Reforms erfaring er at menn kan og gjerne vil snakke om problemene sine, men også at det å nå ut til menn ofte krever en målrettet innsats, sier prosjektlederen.

Vil nå ensomme menn

Alle menn kan bruke Mannstelefonen Chat, sier Bredesen Nordfjell. Mange kan godt av å ha noen å snakke med enten de opplever at de er ensomme, akkurat har hatt en heftig krangel med kjæresten eller det er noe annet som oppleves vanskelig her og nå. Temaet kan også være samlivsbrudd og konflikter om barn.

–  Mange menn sier til oss at de ikke har noen ha denne typen samtaler med, forteller Bredesen Nordfjell.

Helt anonymt

Mange menn sliter med å fortelle om problemene sine, og terskelen for å være åpen er derfor høy. Mannstelefonen  er en anonym tjeneste, men Bredesen Nordfjell tror chattetjenesten vil senke terskelen for å ta kontakt ytterligere:

– For noen vil det å chatte via et tastatur gi en større grad av anonymitet enn ved å snakke. Man behøver heller ikke å være redd for at andre skal overhøre samtalen.

Følg med på Reforms nettsider og på vår Facebook-side for mer om Mannstelefonen  Chat.

> Les mer om prosjektet Menn KAN snakke!

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon