fbpx

Kvinner lider, menn dør – men må det være sånn?

Reform tilbyr foredrag for næringslivet.

I dag er det nærmest en allment akseptert sannhet at mens kvinner lider, så dør menn. Reform – ressurssenter for menn mener vi ikke skal la være å bry oss med dette. I uke 25 markerer Reform derfor Mannens helseuke 2015 (internasjonalt Men’s Health Week) med hovedvekt på temaet Menn, risiko og selvskading,

 

I bilaget Mannens Helse i Dagbladet i dag, skriver Are Saastad om menn og helse. Blant annet er temaet menns risikoatferd.

“Mange menn avslutter livet alt for tidlig. Menn topper selvmordsstatistikken i Norge, som i de fleste andre land. Mange oppfører seg også på måter som i realiteten er livsfarlig, som ved stor fart i trafikken, i ekstremsport og andre risikoaktiviteter og ved bruk av rus og vold. For Reform er dette vesentlige ting å ta tak i.”

Reform vil også i år markere den internasjonale Men’s Health Week fra 15. til 19. juni, i form av artikler og oppslag om menn og helse.mh_logo

Husk også Reforms tilbud om foredrag rettet mot arbeids- og næringslivet (se også illustrasjonen til denne artikkelen).

 

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon