fbpx

Diabetes

Fakta om diabetes
I Norge har i dag rundt 200.000 personer diabetes. Av disse har rundt 25.000 type 1-diabetes, mens resten har type 2-diabetes. Rundt halvparten av dem med type 2-diabetes har ennå ikke fått diagnosen, og lever i dag med diabetes uten selv å vite om det. Diabetes type-2 rammer flere menn i dag enn for få år siden. Sykdommen er ofte et resultat av menns kostholdsvaner.

Halvparten av alle tilfeller av diabetes er ukjente. Det betyr at så mange som 100 000 nordmenn kan ha diabetes uten å vite det.
Les mer her

Hva er egentlig diabetes?
Norges diabetesforbund har den informasjonen du trenger om diabetes type-1 og diabetes type-2.
Om du ønsker svar på spørsmål om diabetes, eller ønsker å vite mer om sykdommen. Les mer her

Stadig flere unge menn får diabetes

De er unge og lovende karrierespirer. Hverdagen består av jobb, hurtigmat og cola. For mange unge menn blir livet brått snudd på hodet av ett ord: diabetes.
Ble frisk av diabetes

Juristen Lars-Erik Litsfeldt fikk konstatert diabetes type 2 i januar 2001. Da de tradisjonelle kostholdsrådene ikke hjalp, tok han saken i egne hender og begynte å spise store mengder naturlig fett, samtidig som han kuttet ut brød, pasta, ris – og til og med frukt! Resultat var overveldende. Les mer her

Diabetes og ereksjonssvikt

Impotens, ereksjonssvikt, manglende reisning er noen av uttrykkene som benyttes for å beskrive problemer med ereksjonen. Den medisinske betegnelsen som ofte brukes er “erektil dysfunksjon”, eller ereksjonssvikt. Menn med diabetes kan få problemer med potensen. På hvilke måter kan du lese mer om på diabetesforbundet sine informasjonssider.  Les mer her

På det svenske nettstedet www.altomdiabetes.se kan du som mann lese mer om hvordan diabetes kan påvirke sexlivet.

Tror du at du har diabetes eller ønsker du å vite mer om diabetes?

Kontakt Norges Diabetesforbund. Diafonen finnes både på nett, på trykk i diabetesforbundets medlemsblad og over telefon. Telefontjenesten har åpent mandag – torsdag mellom kl 9 og 16, og fredag fra klokken 9 til 12. Telefonnummeret er: 815 2 1948. Her får du snakke med erfarne veiledere. Er du medlem i Norges Diabetesforbund, kan du også få svar fra et ekspertpanel som består av helsepersonell, dersom spørsmålet krever det.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon