fbpx

Ferskvareseminar om unge voksne i Groruddalen

Er skoleporten lukket for gutter med innvandrerbakgrunn? Foto: www.flickr.com SarahG

Hvorfor er det minoritetsguttene som sliter, mens jentene klarer seg helt fint? Reform inviterer til seminar med forskeren Monika Rosten tirsdag 26. april kl 15.

Overrepresentasjonen av gutter med minoritetsbakgrunn i statistikken over frafall i videregående opplæring og i ledighetsstatistikken er et stort likestillings- og sosialpolitisk problem i dagens Norge.

«Det er jo litt sånn, jenter tar utdanning, gutter loker rundt».

Dette var noe Monika Rosten stadig fikk høre på feltarbeid blant ungdom og unge voksne på Furuset. Slike forestillinger om kjønnsforskjeller ble også viktige tema i hennes doktoravhandling  «Nest siste stasjon, linje 2 – Sted, tilhørighet og unge voksne i Groruddalen».

Monika Rosten ble interesssert i problemstillingen da hun begynte å jobbe som ungdomsarbeider på Furuset i Groruddalen for ti år siden.

I dag mener hun oppfatningene av kjønnsrollene blant innvandrerungdom – der guttene ses på som bråkmakere, og jentene er flinke – er karikerte. Synet har ført til at gutta har tapt:

? Jentene blir løfta opp og heiet frem hele tiden, fordi man tenker at man må korrigere det skeive kjønnsrollemønsteret de har med hjemmefra. Minoritetsguttene derimot skal man helst jekke ned, de føler seg ofte avvist, sier Rosten til Kilden.

Tirsdag snakker Monika Rosten om avhandlingen sin her hos oss i Reform.

Hun har gått tett innpå unges nærmiljøer i Groruddalen og vil på seminaret spesielt belyse kjønnsdimensjonen ved arbeidet sitt.

Hvorfor er det minoritetsguttene som sliter, mens jentene klarer seg helt fint? Har det med forventninger å gjøre, og i så fall hvem sine forventinger?

Seminaret er åpent og gratis for alle (husk påmelding!).

Les Kildens omtale av Rostens avhandling her

  • Tid: Tirsdag 26. april kl. 15.00 – 15.40.
  • Sted: Reform – ressurssenter for menn, Akersgata 16, 6. etasje.
  • Påmelding: registrering@reform.no

Velkommen!


Gjenværende ferskvareseminar våren 2016

14. juni kl. 15.00 avholdes Reforms fjerde og siste ferskvareseminar for halvåret. Tematikken på seminaret vil være knyttet til mannshelse. Nærmere informasjon følger senere, men hold av tiden i kalenderen din!

Med ferskvareseminarene presenterer Reform hvert halvår aktuelle tema og spennende innledere. For kommende arrangementer kan du følge med på våre nettsider eller abonner på våre arrangementer på Facebook.

Har du tips om ny kunnskap og forskning om gutter, menn og likestilling vi bør vite om eller som kan være tema på ferskvareseminaret – gi oss beskjed!

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon