fbpx
Print Friendly version of featured image

Om menn og beslutningen om «å få barn eller ikke»

Ferskvareseminar

Sted:

Reforms nye lokaler i Øvre Slottsgate 18-20, 6. etg.

Dette arrangementet er gjennomført.

2. april 2019

15:00 - 16:00

Google Calendar iCal

Når skal det skje? Hva er det som trengs å komme på plass i menns liv for at det skal skje? Trygg jobb, tid til å være far? Og hva når graviditeten ikke er planlagt, hva gjør og tenker menn da?

Dette er spørsmål som blir belyst i to nye arbeider. Reform har invitert forskerne og forfatterne til å presentere sine undersøkelser og samtale om det de har funnet ut. Denne gangen vil ferskvareseminaret om gutter, menn og likestilling holde hus i Reforms nye lokaler i Øvre Slottsgate 18-20. 

NB! Grunnet forsinket levering av heisanordning i byggets trapperom, er lokalet i øyeblikket dessverre ikke tilgjengelig for rullestolbrukere. Vi beklager dette, og arbeider for å rette forholdet.

TEMAER:

Å ta det som en mann – Menns opplevelser av uplanlagt graviditet og kvinnens beslutningsprosess. Hege Follestad innleder med utgangspunkt i sin mastergradsoppgave i psykisk helsearbeid ved NORD universitet fra 2018.

Mellom arbeidsliv og familieliv: Hvilken betydning har arbeidsmarkedssituasjonen for om menn og kvinner velger å få barn? Sara Cools og Marte Strøm innleder med utgangspunkt i sin rapport, ISF-rapport 2018:13.

Åpen samtale. Etter de to innledningene vil det være en kort samtale med publikum, der det blir anledning til å stille spørsmål.

Seminaret er gratis og åpent for alle. Grunnet plassbegrensninger må alle som skal delta sende påmelding på til registrering@reform.no.

Du kan også bruke knappen merket “Påmelding”, over.

Mer om innlederne:

Hege Follestad har jobbet som psykiatrisk sykepleier og veileder i Stiftelsen Amathea i 12 år. Målsetningen med masteroppgaven hennes var å få mer kunnskap om hvordan det kan oppleves for menn å stå midt i situasjonen, når de nylig har fått vite at de er blitt uplanlagt gravide med en kvinne, og en beslutning om å fullføre eller avbryte svangerskapet må tas i løpet av få uker. Åtte menn ble intervjuet i til oppgaven.

Amathea er en landsdekkende helsetjeneste som arbeider i henhold til Lov om svangerskapsavbrudd. Amathea tilbyr blant annet informasjon og veiledning ved graviditet og abort, og samtaler før og etter en abort. www.amathea.no

Sara Cools og Marte Strøm er forskere ved Institutt for samfunnsforskning (ISF). Rapporten «Mellom arbeidsliv og familieliv» ble bestilt av Barne- og likestillingsdepartementet (Norge).

Til rapporten har forskerne sett på inntektsregistre og arbeidsgiver-/arbeidstakerregisteret for å finne ut av hvilken betydningen arbeid og inntekt har for det å få barn. I tillegg har de analysert menns og kvinners svar på en spørreundersøkelse med et representativt utvalg på 3080 personer i alderen 30–53 år.

> Les undersøkelsen her

 

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon