fbpx

Movember oppfordrer: Hvis du merker noe, gjør noe!

Foto: http://mochadad.com/

Det kryper fram en rekke mer eller mindre elegante barter på norske menn for tiden – en flott markering av betydningen av bedret mannshelse! Foto: http://mochadad.com/

Rundt om i landet skjer det noe rundt munnpartiet til mange menn for tiden. Ser du nøye etter, er det tydelig at Movember er i gang igjen!

Movember har virkelig fått fotfeste i Norge. Det er nå over 12 000 registrerte deltakere i kampanjen, og stadig flere bedrifter og idrettslag som viser sin støtte. Dette er i ferd med å bli en viktig kampanje for å sette fokus på de områdene der menn møter helseutfordringer.

Helhetshelse

Movembers fokus er blitt utvidet for hvert år, fra å bare være en kampanje som dreier seg om prostatakreft til å omfatte både fysisk og psykisk helse. I år er kampanjen utvidet til å få menn til å bevege seg mer i hverdagen.

Det er flott at Movember oppfordrer menn til å snakke med hverandre om de vanskelige tingene i livet. Mange mannsdominerte yrker opplever nå nedgang og oppsigelser, og mange menns fysiske og psykiske helse vil selvfølgelig også bli påvirket av dette.

Vi i Reform håper årets Movember fører til at flere menn snakker om det som oppleves vanskelig i livet. Og også hos oss finnes det barter…

Ta ansvar for egen helse

Movember-kampanjen budbærer noen viktige oppfordringer til menn:

  • Hold kontakten med venner og familie
  • Hold deg i aktiv
  • Snakk om de store tingene i livet
  • Undersøk familiesykdommer
  • Hvis du merker noe, gjør noe
  • Les hele oppfordringen her.

Les mer om Movember på kampanjens nettsider.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Reform 20 år!

Kreft

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon