fbpx

25. november: Stor konferanse mot vold mot kvinner

Rød KnappRød Knapp-aksjonen Stopp vold mot kvinner, der Reform deltar, markerer FNs dag til bekjempelse av vold mot kvinner. Denne konferansen bør du ikke gå glipp av.

Stopp vold mot kvinner er en allianse bestående av så ulike organisasjoner som Den norske kirke, Pensjonistforbundet, Norske Kvinners Sanitetsforening, Islamsk Råd Norge, Virke, Krisesentersekretariatet, Juridisk rådgiving for kvinner (Jurk) og Reform – ressurssenter for menn. Aksjonens mål er å øke bevisstheten om og motarbeide vold mot kvinner og vold i nære relasjoner.

Aksjonen har valgt seg det etter hvert svært kjente symbolet Rød Knapp. Knappen er delt ut til godt over 100.000 nordmenn så langt!

I forbindelse med FNs internasjonale dag for bekjempelse av vold mot kvinner, arrangerer aksjonen en stor konferanse i Litteraturhuset i Oslo. Her vil ulike former for vold gis vitnesbyrd av kvinner som selv har følt den på kroppen. Et bredt utvalg eksperter vil dele av sin kunnskap, og vår nye likestillingsminister Solveig Horne (Frp) kommer også for å hilse konferansen.

Konferansen er gratis. Det er ingen påmelding, så her gjelder det rett og slett å være tidlig ute for å sikre seg plass!

Tid: Mandag 25. november kl 12 til 16

Sted: Wergeland-salen i Litteraturhuset i Oslo

Program: Lastes ned her.

 

 

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon