fbpx

Sliter du i samlivet? Reform med nytt kursopplegg i høst

Samlivskurs

Det kan være vanskelig å få menn til å snakke om følelser. I høst utvikler derfor Reform et eget kurs for menn med samlivsproblemer.

Hvorfor er det så vanskelig for menn å snakke om problemer i samlivet? Er de etablerte kursoppleggene egentlig egnet? I høst skal Reform utvikle og prøve ut et eget samlivskurs for menn – og til det trenger vi deltakere.

Menn takler samlivsbrudd generelt dårligere enn kvinner. Vi har ofte et mer begrenset nettverk, færre fortrolige venner og er dårligere trent på å ta vare på oss selv.

Ved samlivsbrudd har mange menn derfor høyere sykelighet, alkoholforbruk, fravær og psykiske problemer enn kvinner. Selvmordsfrekvensen for skilte og separerte er generelt mange ganger høyere enn for gifte, men frekvensen er mer enn hele sju ganger høyere blant menn enn kvinner.

Tap av kontakt med barn er den viktigste kilden til psykiske, fysiske og sosiale problemer.Vi vet også at tap av en tilstedeværende far er en stor belastning for barns oppvekstvilkår.

Vi syns det er viktig å motivere fedre som sliter i samlivet  til å styrke parforholdet. Selv om det er vanskelig å få menn til å snakke om følelser, vet Reform fra erfaring at det er kunnskap å hente fra å snakke direkte med mennene.

I høst utvikler vi derfor et kursopplegg der vi skal forsøke ut en metodikk for menn som sliter i samlivet. Forsøkskurset vil være for åtte deltakere, og gå over fem kurskvelder med to timers varighet. Sannsynlig oppstart vil være i oktober.

Utviklingen av kursopplegget er gjort mulig ved tilskuddsmidler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Allerede nå kan menn som føler at dette kan være noe for dem, ta kontakt for nærmere informasjon. Skriv en epost til prosjektleder Live Mehlum, eller ring 22 34 09 50.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon