fbpx
Print Friendly version of featured image

#Rødstrømpe 2017: Kjøp røde strømper, og støtt Rød knapp!

Lørdag 25. november ble den storstilte #Rødstrømpe-kampanjen lansert i Finansavisen. Målet er å få flest mulig menn til å kjøpe og gå med røde strømper før jul. Alt overskudd går til Rød knapp – Stopp vold mot kvinners forebyggende arbeid.

Det er Hegnar Media AS som har tatt inititativet til denne flotte kampanjen. Konkret består den av daglige og helsides annonser i Finansavisen, der kjente fjes oppfordrer menn til å ta ansvar i arbeidet mot vold mot kvinner.

Christian Ringnes var førstemann ut med røde strømper i Finansavisen. En rekke kjente personer har sagt seg villige til å støtte #Rødstrømpe2017. Følg med i Finansavisen!

På føttene har de mannlige modellene røde strømper. Det er disse strømpene som nå selges i stor stil, til 200 kroner paret.

– Dette er et fantastisk initiativ fra Hegnar Media. Det er flott at andre enn dem som steller med slikt til vanlig tar ansvar, og særlig flott er det jo at mannlige rollemodeller fra næringsliv og kultur står fram og tar avstand fra vold mot kvinner, sier Are Saastad, daglig leder i Reform – ressurssenter for menn.

Reform er en av de åtte organisasjonene som utgjør Rød knapp-kampanjen.

Kjøpes med Vipps
Saastad oppfordrer alle til å kjøpe røde strømper.

– Det gjøres enkelt ved å Vippse til Rød knapp – kampanjen, med nummer 138108, sier han.

For å bestille, benyttes funksjonen som heter «Betal» i Vipps-appen. Man kan bestille så mange strømpepar man vil, og det er også mulig å gi inntil 25 % tips.

Navn og adresse skrives inn, og så blir rødstrømpene sendt hjem til deg ganske raskt – og i god tid før jul!

Til meget gode formål

Alt overskudd av #Rødstrømpe går uavkortet til Rød knapp-alliansens arbeid mot vold. Pengene som samles inn vil  i år gå til alliansens forebyggende arbeid med ungdom.

Pengene vil bli delt mellom Reforms Stopp kjærestevolden-prosjekt, Norske Kvinners Sanitetsforening Ja betyr ja-kampanje og et forebyggende undervisningsopplegg mot voldtekt i regi av JURK – juridisk rådgivning for kvinner.

– I år er det med andre ord mulig å både kjøpe stilige julegaver til alle i familien, og samtidig bidra til tre meget gode prosjekter, sier Are Saastad.

– Så altså – nå er det er bare å gå inn på Vipps’en din og bestille med én eneste gang!

> Les mer om Hegnar Medias kampanje

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon