fbpx
Print Friendly version of featured image

Regjeringen nedsetter mannsutvalg: – Meget gledelig!

Det er flott at noe av det første den nye regjeringen gjør, er å sette av to millioner kroner til å etablere et mannsutvalg, mener Reform.

I går la regjeringen Støre fram sitt tilleggsforslag til statsbudsjettet for 2022. Forslaget innebærer en vesentlig styrking av likestillingsfeltet.

Flere av de konkrete lovnadene fra Hurdalsplattformen følges ved dette opp ved første anledning.

Første siden 1991

– Norge har ikke hatt et eget mannsutvalg siden 1991. Det er nå på høy tid å se på menns situasjon samlet. Denne satsingen gir mulighet til det, sier fagsjef i Reform, Ole Bredesen Nordfjell.

Nordfjell viser til at selv om det har vært laget grundige likestillingsutredninger i Norge, har et særskilt fokus på menns situasjon vært en klar mangel. Et av feltene som særlig har fått bli liggende i mørke, er menns helsesituasjon.

Menns helse

Menn lever kortere enn kvinner. Dette gjelder særlig enkelte grupper av menn. Menn tar også livet sitt tre ganger så ofte som kvinner.

– Det er nødvendig å se nøye på hva det er som gjør mange menns liv så vanskelig, sier Nordfjell.

– Reform vil selvsagt bidra til arbeidet i et nytt mannsutvalg med vår kompetanse og erfaring.

Likestillingssentrene styrkes

Budsjettforslaget innebærer også en ekstra tildeling på fem millioner til landets fire likestillingssentre. Reform er et av disse.

– Dette er en fantastisk gledelig nyhet. Vi kan love at dette vil gi effekt, i form av mer arbeid for gutter og menns likestillingssituasjon i Norge. Det er mange oppgaver å ta tak i, sier daglig leder Are Saastad.

Til sammen 11 millioner

I sitt budsjettforslag setter regjeringen av ytterligere to millioner hver til henholdsvis organisasjoner som jobber med likestilling, og LHBTIQ-organisasjonene i Norge.

Til sammen styrkes likestillingsfeltet med 11 millioner i neste års statsbudsjett, dersom forslaget vedtas i Stortinget i desember.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon