fbpx
Print Friendly version of featured image

Reform lanserer podkast om sexkjøp

Siden 2011 har Reform har snakket med personer som kjøper sex. Nå lager ressurssenteret podkast for å dele erfaringene sine – under det klingende navnet KastPodKast.

– Jeg har lenge lurt på hvorfor vi ikke snakker mer om sexkjøp. Med denne podkasten håper vi å bidra til at dette endrer seg.

Det sier Mali Storbækken, prosjektleder for Kast (Kjøp av seksuelle tjenester). I Kast tilbyr Reform gratis og anonyme samtaler med kunder i prostitusjon.

Et lite belyst område

Bildet av sexkjøp i media er lite nyansert, mener Storbækken.

– Vi har en tendens til å bry oss mest om dem vi har sympati med. Det gjelder i liten grad de som kjøper sex.

– Gjennom KastPodKast håper vi at også at menneskene vi møter i kjøpergruppen, skal få litt sympati. Sympati og forståelse er viktige forutsetninger for å motvirke utenforskap, sier hun.

Samtale med en klient

Lyttere av Reforms podkast kan se fram til hele seks episoder om sexkjøp, med ulike inngangsvinkler til temaet.

Både terapeuter, hjelpetilbud og forskere er intervjuet.

I en av episodene møter vi også en klient, som i egne ord forteller om sitt sexkjøp. Dette omtaler han som en livsødeleggende avhengighet.

Håper på flere klienter

Håpet er at KastPodKast skal bidra til at flere som kjøper sex skal få vite at det finnes et hjelpetilbud, og at de som trenger hjelp ikke er alene om dette.

– Vi ønsker også at podkasten skal bidra til at hjelpeapparatet får større forståelse for at dette er et viktig tema å snakke om, sier Storbækken.

– Flere av våre klienter har forsøkt å fortelle om sexkjøpet sitt til fastleger og psykologer. Dessverre har de ofte opplevd å bli møtt med lite forståelse.

Mer enn nok stoff

Å produsere og fylle seks episoder med innhold om sexkjøp skulle vise seg å ikke være vanskelig.

– Utfordringen har heller vært å begrense oss, sier Storbækken, som heller ikke utelukker at det kan komme flere episoder etter hvert.

– Åpenhet er med på å skape rom for endring. Den endringen kommer med kunnskap, empati og forståelse, avslutter Storbækken.

Kast-prosjektet er støttet av Justis- og beredskapsdepartementet.

> Hør de to første episodene av KastPodKast her

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon