fbpx
Print Friendly version of featured image

Reform anbefaler: Spenstig og sterkt om destruktive forhold

Foto: Marie Blokhus, Det Norske Teatret

Maria Tryti Vennerøds «Nære relasjonar» tar opp et underliggende spørsmål om hva slags problem menn utsatt for vold fra kvinnelig partner er, og om det er alvorlig. – Et veldig viktig stykke, sier fagsjef i Reform, Ole Nordfjell.

Problemstillingen blir tatt opp gjennom den unge mannens Ares øyne fra den stormende forelskelsen til hverdagen som småbarnspappa. Are inngår et forhold med sin tidligere ungdomskjæreste, Kine, og forholdet utvikler seg gradvis til et forhold hvor hun slår, manipulerer og dominerer. Stykket skildrer alt fra de hverdagslige gledene og til de store sorgene.

– Det er spennende å se hvordan Are prøver å gi mening til det som vi fra utsiden ser på som regelrett vold, sier Nordfjell. De uforutsigbare handlingene og slagene til partner blir forsøkt forstått av Are som noe annet.

Fortellingen om Are fremstår som svært realistisk og gjenkjennelig i Reform. – Vi ser hvor vanskelig det er for han å be om hjelp og for han å kjenne seg igjen i fortellingen om en voldsutsatt. Det vet vi at menn spesielt kan føle på, forteller Nordfjell.

 – Vi ser til og med hvordan det ender opp med at han tar ansvar for hennes vold, det er jo smått absurd, legger Nordfjell til.

Publikum må selv trekke sine slutninger om hvorfor han isolerer seg, ikke forteller om smerten han opplever og hvorvidt den volden Are blir utsatt for er alvorlig eller ikke.

«Nære relasjonar» skrevet av Maria Tryti Vennerød og regissert av Marie Blokhus har premiere 17.januar på Det Norske Teatret.

 

 

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon