fbpx
Print Friendly version of featured image

Hjelpe, ikke fordømme. Ensomhet og helse blant norske ‘incels’

Brosjyrer

Med støtte fra stiftelsen Dam fikk Reform – ressurssenter for menn i 2020 mulighet til å starte arbeidet med prosjektet «Incels: Menn som hater seg selv? En kartlegging av ensomhet og kroppsbilde blant norske ‘incels’».

Bakgrunnen var et ønske om å finne ut mer om et ganske hypet fenomen, og hvordan unge menn som selv kaller seg incels, forstår seg selv, sin kropp og sin plass i det norske samfunnet.

Vi har undersøkt nettfora som norske incels oppgir å delta i, og intervjuet unge norske menn som bruker tid i disse nettsamfunnene – menn som selv identifiserer seg som incels. Alle er ensomme og redde for hva framtiden bringer. Mennene har samtidig vist styrke og mot ved å dele sine vondeste og mest skamfulle tanker om ensomhet med oss.

Funnene er oppsummert i den omfattende rapporten Incels i Norge. En kartlegging av ensomhet og helse blant norske ‘incels’

I denne brosjyren kan du lese mer om arbeidet, der vi også presenterer seks anbefalinger til hva som kan gjøres for å ta bedre vare på gutter og menn i gruppen incels.

Brosjyren er også trykket opp i et begrenset antall. Eksemplarer av brosjyren kan bestilles ved å sende en e-post til oss i Reform.

Rapporten og brosjyren blir presentert på et strømmet lanseringsarrangement 31. januar 2022 kl 12. Opptak vil kunne ses på Facebook og YouTube i etterkant av arrangementet.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon