fbpx

Pappatid: “App” for nybakte pappa’er

En ny app for fedre i pappaperm er lansert. Et noe enkelt, men likevel godt tiltak, mener Reform.

Denne uka lanserte regjeringen applikasjonen «Pappatid» for smarttelefoner og nettbrett. Appen er utviklet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet og skal i følge direktoratets egne nettsider gjøre det enklere for fedre i pappapermisjon å delta på aktiviteter og være sosiale sammen andre småbarnsfedre.

Tiltaket er et resultat av en bearbeiding av et forarbeid som Reform gjorde for Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet i 2009. Prosjektet bar tittelen “Papparingen” og var et opplegg som ga møteplasser og kompetanse om det å være en god far og forelder. Tanken var at fedre har det samme behovet som dekkes for mødre gjennom barselgruppene i regi av helsestasjonene. Pappatid-appen er slik sett en langt mindre ambisiøs satsing, slår seniorrådgiver Ole Bredesen Nordfjell i Reform fast.

– Fedre og barn i Sverige og noen andre land nyter allerede godt av pappagrupper og kurs. Vi hadde trengte dette også i Norge, hvor vi jo også gjerne omtaler oss som “mest likestilt i verden”. App’en er ikke det samme, men når dette er sagt er det et spennende tiltak, som også gir noen andre muligheter, sier Ole Bredesen Nordfjell.

Han legger til at det avgjørende vi være om hele apparatet som er knyttet til mor og barn det første leveåret kjenner sin besøkelsestid. For å ikke å bli en døgnflue må idrettsforeninger, bibliotek, helsestasjoner og aktører som arbeider for barns og familiers velferd fylle app’en med innhold.

– Vi håper og tror tiltaket kan være en nyttig ting for nybakte fedre.  Å være en forelder er både krevende og moro, og menn har selvfølgelig samme behov som mødre for kompetanse og sosial støtte i denne rollen, mener Nordfjell.

Les mer om app’en Pappatid her
Last ned Pappatid for Android her
Last ned Pappatid for iPhone her

Se Reforms kursmateriellet til “Papparingen” fra 2009 her

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon