fbpx

Ferskvareseminar 2: Om gutter og spilling. Velsignelse eller forbannelse?

Foto: http://ceskapozice.lidovky.cz/Tirsdag 6. oktober kl. 15:00 – 16:00 inviterer Reform til «Ferskvareseminar om gutter, menn og likestilling».

Tidligere i år ga den kjente psykologiprofessoren Philip Zimbardo sammen med sin assistent Nikita Coulombe ut boken Man (Dis)connected: How technology has sabotaged what it means to be male. Boken går grundigere inn i problemstillingene reist i den mye sette Ted-presentasjonen om hvordan dataspill og pornografi er med å ødelegge generasjoner av unge gutter. http://www.ted.com/talks/zimchallenge Vi legger fram problemstillingene og påstandene i boken, og har invitert en ekspert på gutter, som også har spillavhengighet som jobb.

Hva betyr dataspill for barn og for voksne og hva er det som er kildene til konflikter?  – Stian Overå, spesialrådgiver, KoRus-Øst.
Overå arbeider blant annet arbeider med å utvikle en samtaleguide for identifisering av dataspillrelaterte problemer. Han har også et fagansvar for studiet om pengespillavhengighet og problemskapende dataspilling ved Høgskolen på Lillehammer. Han er opptatt av dataspillenes plass og betydning i den moderne barn- og ungdomstiden, og barnas møte med voksne som ofte har en forutinntatt negativ holdning til dataspill.

Om den kommende samtaleguiden: http://borgestadklinikken.no/files/Overa–Samtaleguide-for-dataspillavhengige-Rusfag-1-2015.pdf

Har du tips om ny kunnskap og forskning om gutter, menn og likestilling vi bør vite om eller som kan være tema på ferskvareseminarene våre – gi oss beskjed!

  • Ferskvareseminar om gutter og spilling. Velsignelse eller forbannelse?
  • Tirsdag 6. oktober kl. 15:00 – 16:00
  • Sted: Reform – ressurssenter for menn: Oslo sentrum, Akersgaten 16, 6. etasje.

Påmelding: registrering@reform.no

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon