fbpx
Print Friendly version of featured image

Viktig innspill til Solberg II: Likestilling og diskriminering – alles jobb, ingens ansvar?

I et felles og omfattende innspill fra brukerutvalget i Likestillings- og diskrimineringsombudet, og fra ombud Hanne Bjurstrøm selv, oppfordres den nye regjeringen til å videreføre likestilling som et eget innsatsfelt.

Brukerutvalget består av en rekke organisasjoner på likestillings- og diskrimineringsfeltet i Norge, og er ombudets arena for erfarings- og kunnskapsutveksling om diskriminering.

Reform er blant organisasjonene som sitter i brukerutvalget, og som står bak innspillet til regjeringen.

– Den nye regjeringen bør lytte til den store bredden av sivilsamfunnets organisasjoner på likestillings- og diskrimineringsfeltet, sier Are Saastad.

– De aller fleste av kravene bør kunne støttes av partiene som vil danne regjering etter valget, uavhengig av politisk ståsted for øvrig.

Saastad mener dette dreier seg om å ta Norge i riktig retning, slik at også de som er mest utsatte blir inkludert.

– Jeg har tro på at Erna Solberg er grunnleggende opptatt av en slik utvikling. Da må hun også ta ta den beste lista over mangler og feil som hittil er produsert i Norge på alvor, slår Reforms leder fast.

> Les Innspill om likestilling til regjeringen Solberg II 2017-2021

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon