fbpx
Print Friendly version of featured image

Justisministeren støtter Rød knapp

Foto: Beate Framdal, NKS

– Skal det være en rød knapp fra Stopp vold mot kvinner? Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) deltok med liv og lyst da den brede alliansen bak det veljente knappesymbolet i går morges nok en gang hadde utdelingsaksjon i Oslo sentrum.

I fint vær var det heller ikke vanskelig å få folk til å ta imot. Det var selvsagt en ekstra drahjelp at justisministeren deltok.

– Damene er flinke til å ta i mot knappen, så derfor prøvde jeg å dele ut fleste knapper til menn, sa Amundsen.

Bred allianse – viktig sak

Rød knapp-aksjonen Stopp vold mot kvinner er en bred allianse av organisasjoner som har som felles mål å bekjempe vold mot kvinner.

Alliansen har eksistert siden 2012, og består av Den norske kirke, Islamsk råd, Virke, Krisesentersekretariatet, Norske Kvinners Sanitetsforening, JURK (Juridisk rådgivning for kvinner), Digni og Reform – ressurssenter for menn.

Menn må bry seg

– Det er viktig at menn viser at de bryr seg om vold mot kvinner, som forstatt er et stort likestillingsproblem i Norge, sier Are Saastad, daglig leder i Reform.

– For Reform er det slett ingen motsetning mellom å ta et aktivt standpunkt mot vold mot kvinner, og samtidig være en tydelig talsorganisasjon for menn som er voldsutsatt, understreker Saastad.

Han er derfor også glad for at Justis- og beredskapsministeren viser at han bryr seg.

De siste to årene har Justis- og beredskapsdepartementet støttet deler av antivoldsalliansens arbeid med rundt en halv million kroner.

Sammen mot vold. Mehtab Afsar (Islamsk Råd), Per-Willy Amundsen, Ida Hansen (Norske Kvinners Sanitetsforening), Tanja Omvik (Oslo Sanitetsforening), Are Saastad og Solveig Nielsen (Kirkelig ressurssenter). Begge foto: Beate Framdal, NKS

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon