fbpx

Ny bok: “Bak lukkede dører – en bok om voldtekt”

I dag, tirsdag 25.09., lanseres boken “Bak lukkede dører – en bok om voldtekt” av Anne Bitsch og Anja Emilie Kruse. Kort fortalt handler boken om voldtekter mellom ofre og overgripere som kjenner hverandre. Det er en svært viktig bok vi anbefaler alle å lese.

Bjørn Løvland, seniorrådgiver og terapeut

Boken tar for seg myter om voldtekt, belyser dem og tar et oppgjør med dem. Det er myter om verdige og uverdige ofre, om voldtekter som blir omtalt som noe annet og mindre alvorlig enn voldtekt, om holdninger hos mennesker. Forfatterne forteller også om menn som utsatte for voldtekt, og hvordan voldtekt oppleves forskjellig for menn og kvinner. Dette gjør at boken fremstår som nyansert, og tar til orde for en voldtektspolitikk som er kjønnssensitiv.

Boken fokuserer hovedsakelig på voldtekter mellom mennesker som kjenner hverandre, enten de lever i et forhold eller har møttes på byen. Dette er en type voldtekt det svært sjelden snakkes om eller reflekteres over. Da kunnskapsmangel er en viktig bidragsyter til å opprettholde myter, og da boken bidrar med nyansert kunnskap, mener jeg den er med på å bryte ned mytene. Og da mange mennesker har kunnskapsmangel om dette temaet, og dermed bidrar til å opprettholde mytene, mener jeg at den bør leses av så mange som mulig.

Ved siden av å formidle kunnskap, stiller boken også spørsmål til leseren. Spørsmålene får leseren til å reflektere over egne holdninger. Det er viktig, fordi voldtekt ikke bare angår ofre og overgripere, men også kjærester, foreldre, barn, kollegaer og venner. Jeg kommer ikke på noen jeg ikke vil anbefale boken til.

Les mer om og bestill boken her

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon