fbpx

Nettsiden genustest.no åpnet

Nina WaalerI dag ble Reforms barnebokside genustest.no offisielt lansert. – Vi er glade for å være en del av dette viktige arbeidet, sa Nina Waaler, prorektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), en av prosjektets samarbeidspartnere.

Nettsiden, som har tittelen «Utfordrer eller bekrefter barneboken tradisjonelle kjønnsnormer?» er et resultat av et utstrakt nordisk samarbeid, der studenter og barnehagelærere fra alle de nordiske landene har analysert sitt lands bildebøker. I tillegg inneholder siden en rekke artikler som går i dybden på temaet barnebøker og likestilling.

– Reforms prosjekt har vist oss at hvis vi tar på oss kjønnssosiologiens briller kan vi oppdage nye mønstre i tekstene, og vi kan se flere lag og litterære kvaliteter tydeligere, sa Eivind Karlsson, ansvarlig for undervisningen av barnehageansatte ved HiOA.

– Vi håper siden nå vil bli benyttet over hele Norden, sa prosjektleder Ole Bredesen Nordfjell i Reform.

 

Se også:

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon