fbpx
Print Friendly version of featured image

MenEngage Nordic: Flott rapport om nordisk arbeid med menn og vold

Foto: Sylwia Bartyzel

I februar sto Reform som arrangør av den nordiske MenEngage-konferansen “Making the Invisible Visible”. Nå foreligger en omfattende konferanserapport, med mye spennende og godt lesestoff.

Målet for konferansen, som ble støttet økonomisk av Nordisk Ministerråd, var å dele kunnskap om hvordan jobbe med gutter og menn for å stoppe vold mot jenter, kvinner og andre. Det var også et mål å utveksle og utvikle kunnskap om andre praktiske problemer knyttet til å jobbe med gutter og menn.

Making the Invisible Visible var et samarbeid mellom nordiske organisasjoner som deltar i nettverket MenEngage Nordic. Konferansen samlet rundt 100 deltakere fra alle de nordiske landene på Kuben læringsarena i Oslo.

Prosjektleder Ole Bredesen Nordfjell er fornøyd med resultatene av konferansen.

– Jeg er stolt over at vi klarte å samle deltakere alle de nordiske landene. Jeg vet også at mange av de som deltok fikk inspirasjon til å fortsette nasjonale prosjekter som tar for seg ulike sider av arbeidet med menn og vold.

Mange av prosjektene og tiltakene som ble presentert på konferansen peker i riktig retning, mener prosjektlederen.

– Hva vil du si er det viktigste med den nye rapporten?

– Rapporten synliggjør mangfoldet på konferansen, med mange ulike fagområder og alle de ulike innfallsvinklene man får av et slikt mangfold. Vi har også trykket flere av innledningene og oppsummeringene fra plenums- og workshopsdebattene.

– Her er det mye å hente for alle som er interessert i likestilling, sier Ole Bredsen Nordfjell.

Les rapporten fra konferansen (på engelsk)

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon