fbpx
Print Friendly version of featured image

Har du hatt eller har du prostatakreft? Vi vil gjerne snakke med deg!

Vi vil gjerne høre om dine opplevelser med seksuell helse under og etter prostatakreftbehandling. Er du komfortabel med å snakke om tematikken i en gruppe med andre i samme situasjon? Har du enten positive eller negative erfaringer, eller begge deler? Er du singel eller i et parforhold? Bor du i en by, eller i distriktet? Alle seksuelle legninger er velkommen. Vi ønsker å ha deg med som deltaker i tre fokusgruppeintervjuer.

Reform og Prostatakreftforeningen (PROFO) har fått prosjektmidler av Helsedirektoratet til å rette søkelys på den seksuelle helsen til menn som gjennomgår og har gjennomgått prostatakreftbehandling. Målsetningen med prosjektet er å kunne gi anbefalinger til helsepersonell om hvordan en kan gi best helsehjelp også for seksuell helse i prostatakreftforløpene, gjennom en rapport som utarbeides av Reform. Kunnskapen til rapporten vil basere seg på blant annet fokusgruppeintervjuer med menn som gjennomgår eller har gjennomgått prostatakreftbehandling. Vi vil også trekke frem forskning, behandlingstiltak og anbefalinger fra kompetente fagfolk i prosjektet.

Om intervjuene

Vi skal ha tre gruppesamtaler om tre ulike temaer:

  • Opplevelse av egen seksualitet og seksuelle helse i behandlings- og rehabiliteringsforløpet
  • Påvirkning på livskvalitet og relasjon til eventuell partner
  • Erfaringen med behandling, eller manglende behandling for seksuell dysfunksjon

Gruppeintervjuene blir ledet av Reforms gruppeterapeut Steinar Kvam og vil foregå i Oslo over 2 dager med en overnatting. Prosjektet dekker dine utgifter til reise og opphold. Gruppeintervjuene vil avholdes i august/september og foregå på dagtid i arbeidstiden. Din deltagelse i intervjuene vil være anonym utad dersom du ønsker det.

Vil du vite mer, eller melde deg som informant?

Ønsker du å melde din uforpliktende interesse, eller har spørsmål om prosjektet, ta kontakt med prosjektleder Berit Eggebø Næss på e-post berit@reform.no

Vi vil ta kontakt med deg for en prat når vi er tilbake på kontoret i august.

Les mer om prosjektet her: www.reform.no/prostatakreft

 

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon