fbpx

Mannens helse – et samfunnsspørsmål

Løpende mannOnsdag 20. november deltar Reform i paneldebatt med helseminister Bent Høie (H) om hva som kan og bør gjøres for å sette menns helse på dagsordenen.

Avisen Dagens Medisin står som arrangør av fagseminaret “Mannens helse”, som er en del av møteserien DM Arena. Seminarene er først og fremst rettet mot leger og andre beslutningstakere i helsevesenet, samt politikere og helsebyråkrater.

I tillegg til helseminister Høie, deltar blant andre legeforeningens president, Hege Gjessing. Daglig leder i Reform, Are Saastad, er glad for at Dagens Medisin tar dette initiativet.

– Reform er opptatt av problematikken rundt menn og deres helse. Det er et faktum at menn lever kortere, og har dårligere helse enn kvinner. Vi som samfunn må se på hvorfor. Hvordan møter egentlig samfunnet menn, og kan det gjøres bedre? Vi som samfunn må se på hvorfor, slår Are Saastad fast.

Programmet for fagseminaret kan leses her.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon