fbpx

Månedens mann: Viggo Ullman

Utmerkelsen «Månedens Mann» tildeles en fin fyr, en kjekk kar eller en bra mann som Reform vil feire! Månedens mann er en som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge. I mars tildeles utmerkelsen Viggo Ullmann.

 

UllmanFor hundre år siden fremmet Viggo Ullmann for første gang forslaget om kvinners stemmerett for Stortinget. Oppdraget hadde han fått av Kvindestemmeretsforeningen, ledet av Gina Krog og hans søster Ragna Nielsen. I år feires kvinnene som for hundre år siden kjempet frem allmenn stemmerett, og vi løfter på hatten for mennene som støttet dem. En kjekk kar!

 

Du kan lese mer om kvinnene, mennene og stemmeretten på Stemmerettsjubileets hjemmeside.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon