fbpx

To prinser forelsker seg i hverandre

I Gender Loops eksempelsamling foreslår Reform og partnere at barnehagene også forteller historien om de to prinsene som forelsker seg i hverandre. Det har skapt debatt.

Historien om prinsene er et av mange innspill. Eksempelsamlingen er bred og gir innspill til likestillingsarbeid i barnehagen på en rekke ulike områder (rekruttering av menn, i barns lek, selvobservasjon – hva slags oppmerksomhet gir ansatte jenter og gutter, i organisasjonen med mer). Målsetningen er å bidra til inspirasjon og refleksjon blant barnehagefolk, og ikke som oppskrifter eller sjekklister på hva barnehagene skal gjøre.

Hvorfor er det akkurat er historien om to prinser som forelsker seg i hverandre som vekker debatt? Foreldre og voksne av samme kjønn som lever sammen er en realitet for barn som vokser opp i dag. Bør ikke det også gjenspeiles i barnehagens pedagogikk?

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon