fbpx

Månedens mann: Ole Giæver

Ole Giæver

Ole Giæver er både manusforfatter, regissør og hovedrolleinnehaver i filmen “Mot naturen”. Modig, utleverende og gjenkjennbart, sier vår jury. Foto fra filmen.

Hva løper han fra, hva løper han til? Ole Giæver har skapt noe så sjeldent som en film som bare handler om den moderne mannen selv.

Ole Giæver er manusforfatter, regissør og spiller selv hovedrollen i filmen “Mot naturen”. Her skildrer han en voksen mann et sted mellom 30 og 40, med jobb, ektefelle og barn, som mest av alt vil løpe av gårde fra alt.

Det er akkurat det Giævers rollefigur også gjør. Til skogs bærer det, mens vi hele tiden hører hva han tenker. Om seg selv, barndommen og framtiden, om jobben, kollegene, kona, sønnen – og om sex. Det blir heller ikke bare med tenkningen. Her er scener så pinlige, såre og hysterisk morsomme at det bare er å gi seg over.

Ole Giæver gir oss rett og slett et ufiltrert innsyn i den moderne, norske mannens sjelsliv, i en underlig blanding av det dypt kompliserte og det temmelig banale. “Mot naturen” er et modig, utleverende og ikke minst gjenkjennbart selvportrett av de fleste av oss, som det står stor respekt av. For egentlig er det jo ikke bare å løpe av gårde vi vil.

I september går derfor utmerkelsen Månedens Mann til Ole Giæver!

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire! Månedens mann er én som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge. 

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon