fbpx

Månedens Mann: Lars Karelius Noer

Lars_noer

Lars Kornelius Noer er Månedens mann for april.

Lars Karelius Noer, programleder for “Verdens beste pappa” på NRK, finner fram til og får svært ulike fedre til å snakke om sitt farskap. Han gjør det på en måte som vi så langt ikke har sett maken til på norsk TV.

Gjennom programserien har vi blitt kjent med seks småbarnsfedre i ulike situasjoner. Alt fra fulltidsfaren til pendlerpappaen.

Spørsmålet som blir stilt er noe mange pappaer sikkert lurer på: Hvordan kan jeg bli verdens beste pappa – for mine barn?

Kjente problemstillinger
Ulike problemstillinger er blitt løftet i serien. Her gås det konkret til verks: Dilemmaer som legging, kosthold, grensesetting og tilstedeværelse blir behandlet på en god måte. Deltakerne får konkret veiledning av erfarene fagfolk som veileder i alternative løsninger på til dels vanskelige spørsmål.

Åpent og ærlig
Deltakernes mulighet til – og evne til – å sette ord på følelsene de har i de ulike situasjonene er med på å løfte serien. Her er det lov å si at man blir sint og skuffet.

At man er sliten etter en krevende dag på jobb og at man hadde håper at akkurat denne ettermiddagen med ungen skulle gått bedre.

Det krever mot å si at man har gjort en feil. Oppdragelse er et sårbart tema for mange. Gjennom serien er vi sikre på at mange fedre får øynene opp for gode løsninger på vanskelige situasjoner.

Budskapet er tydelig: Det er mange måter å være en god pappa på – og det er ikke farlig å spørre om hjelp om man synes det er trøblete.

Aktivt farskap
Dagens fedre har en langt mer aktiv rolle i barnas liv enn tidligere. Det finnes ikke noen fasit på oppdragelse. Ingen er født med en ferdig innebygd manual som forteller hvordan en pappa skal være (og det gjelder faktisk også for mødrene!).

Foreldreskap er noe alle må lære seg. Da er det fint å få noen gode råd på veien. For Reform er det særlig viktig at noen går i bresjen for fedrene!

Programleder Lars Karelius Noer har vist oss norske menn som deltakende, nysgjerrige og omsorgsfulle fedre, og ved det gjort det enklere for mange vordende pappaer å gå inn i den nye rollen med trygghet og stolthet.

Vi nøler derfor ikke med å tildele Lars Karelius Noer utmerkelsen Månedens mann for april.

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire. Månedens mann er en som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge.

Se serien her: https://tv.nrk.no/serie/verdens-beste-pappa/MDHP13000116/sesong-1/episode-1

 

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon