fbpx

Månedens mann: Espen Søiland Vigre

mm_logoUtmerkelsen «Månedens Mann» tildeles en bra mann som Reform vil feire! Månedens mann er én som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge. I september tildeles utmerkelsen “Månedens Mann” til Espen Søiland Vigre!

 

Foto: Therese Sanne, VG

8. september sto Espen Søiland Vigre fram i VG (papir) og fortalte at han ble voldtatt som 18 åring. Seksuelle overgrep mot menn er svært tabubelagt. Åpent og ærlig forteller Vigre om utryggheten, uroen og de andre reaksjonene på overgrepet, at han bar med seg en ekkel følelse det var vanskelig å riste av seg. Med sin historie viser Vigre at også menn utsettes for overgrep, og at overgrep mot menn har alvorlige konsekvenser. Fortellingen bidrar til å endre det bildet mange har; at menn ikke kan voldtas eller utsettes for overgrep. Ved å dele sine erfaringer er Espen Søiland Vigre med og på å senke tersklene for menn til å søke hjelp.
Her er lenken til saken http://fortelldinhistorie2.blogg.no/1378634258_vg_espen_ble_voldtatt.html

Oppfølgningssak i VG 23.09.13:

Espen Søiland Vigre: «- Det betydde veldig mye for meg. Det føltes litt som en seier at jeg går fra å være et offer som har hatt det veldig tøft og vondt, til å bli en som blir løftet frem på denne måten. Når det også kommer fra Reform, betyr det ekstra mye, sier han.»

Artikkelen kan leses i sin helhet her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10143511
(Foto: Therese Sanne, VG)

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon