fbpx

Månedens mann: Anders Anundsen

Anders Anundsen

Anders Anundsen sier fra på vegne av voldsutsatte barn, nettopp slik en ekte mann skal. Foto: Stortinget

I oktober har vi latt oss inspirere av justisminister Anders Anundsen (Frp), og hans tydelige stemme til forsvar for voldsutsatte barn. Måtte det bare være starten!

Å fremme nære og omsorgsfulle menn og fedre er viktig for Reform. Det er en slik mann vi syns vi har sett, når landets justisminister den siste tiden har brukt sin posisjon til å tale de voldsutsatte barnas sak.

Som når Anders Anundsen nylig kalte ventetiden på opp til tre måneder som en del barn må gjennom før politiet avhører dem, for fullstendig uakseptabel.

Alarmklokkene skal gå umiddelbart når barn blir utsatt for vold. Å si fra når dette ikke skjer er dessverre ikke en selvsagt ting. Det er det heller ikke å sette en del politidistrikters åpenbare mangel på prioritering av barn i den skammekroken det hører hjemme.

Anders Anundsen tar ved sitt tydelige engasjement vold og overgrep mot barn på alvor, og viser seg som en ekte mann. Samtidig som vi ikke skal underslå menns ansvar for de verste overgrepene mot barn, så er det minst like viktig å vise at det også finnes menn som tar ansvar og viser omsorg.

Utmerkelsen Månedens Mann for oktober går derfor til Anders Anundsen. Reform gratulerer, og legger til at vi selvfølgelig går ut fra at justisministeren holder trykket oppe i sitt videre arbeid.

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire. Månedens mann er én som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon