fbpx

Debattmøte: Ny lov for alle – men er alle med?

17. maiReform var blant arrangørene da regjeringens nye forslag til ny felles likestillings- og diskrimineringslov ble satt under debatt på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Møtet var svært godt besøkt og det utviklet seg til en god debatt. Likestillingsminister Solveig Horne deltok under hele arrangementet, som kan ses på YouTube.

Fra invitasjonen til møtet:

Regjeringen ønsker å samle likestillings- og diskrimineringslovverket i en felles lov, og har sendt nytt forslag til lov på høring. Den nye loven er for alle, men spørsmålet blir: Er alle med?

Interesseorganisasjonene på likestillings- og diskrimineringsfeltet inviterer politikerne og folket til åpent frokostmøte om loven torsdag 14. januar fra kl. 8 til 9.30. Her vil organisasjonene presentere sine synspunkter på loven, vurdert fra det enkelte diskrimineringsgrunnlag.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne og stortingspolitikere fra flere partier møter til dialog og debatt.

Arrangementet er gratis, og det serveres en enkel frokost ved møtetstart.

Møteleder: Aslak Bonde. Møtet er tegnspråktolket.

For fullstendig program – se Litteraturhusets nettsider, eller Facebook.

Se videoopptak fra møtet her:

Reform vil publisere vårt høringssvar til det nye lovforslaget i nær framtid.

Se organisasjonenes grunnlagsdokumentet for møtet: Fellesnotat om forslag til ny felles likestillings- og diskrimineringslov 22.12.15

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon