fbpx

Debatt: Mannsdebatten

Bergen: 1. mars 18.00

Bergen: 1. mars 18.00
Reforms Lina Tordsson debatterer den nye mannsrollen!

Om arrangementet:

På 70-tallet kjempet kvinnene for sine rettigheter. Er det menn som må stå på krava i 2012?
Evne til omsorg og til å bygge nære relasjoner bør være idealet for den moderne mannen – det konkluderte Mannspanelet med i 2008. De mente den tradisjonelle mannsrollen var gått ut på dato, og omfavnet den myke mannen som koser seg på pappaperm. Andre uttalte på sin side at panelet manglet ekte menn.

Preben Z. Møller mener menn er undertrykte. De overkjøres av flinke jenter i det teoribaserte utdanningssystemet, de blir utnyttet av kvinner som vet å bruke sin erotiske kapital, og lider under krevende koner med monopol på omsorgsrollen.

I den såkalte «mannosfæren» på nettet finnes det mange frustrerte menn som er sterkt kritiske til de feminine normene som i økende grad dominerer i Norge. De reagerer på statens overstyring av likestillingen og trekker frem kjønnskvotering av kvinner og sexkjøpsloven, som gjør horekunder til kriminelle.

Statistikken viser at flere menn enn kvinner faller ut av skolen og mislykkes som partnere. De begår oftere selvmord og ruser seg mer. Den nye mannsrollen er uklar og full av krav. Er mannen taperen i et samfunn der kvinnene stormer frem?

Les mer på Studentersamfunnets hjemmesider

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon