fbpx
Print Friendly version of featured image

Frokostmøte: Lansering av rapport om menn og sykdom

Seminar

Arrangeres av:

Reform - Ressurssenter for menn

Sted:

Akersgata 16, Oslo 0158

Dette arrangementet er gjennomført.

17. juni 2016

08:30 - 10:00

Google Calendar iCal

Fredag 17. juni kl. 8.30 ønsker Reform velkommen til åpent og gratis frokostarrangement. Møt en mann som har opplevd å selv bli syk – og som trodde livet var nærmest slutt, en pårørende som har møtt helsevesenet både på sitt beste og verste og en forsker som setter det hele inn i et større perspektiv. Nyt en god tapasfrokost og et spennende program!

Mannens helseuke arrangeres i år i tredje uke av juni. I år stiller Reform spørsmål om hva som forhindrer menn fra å benytte seg av helsevesenets lærings- og mestringstilbud. Og hva kan helseansatte gjøre for å forstå og tilpasse seg menns behov bedre?

Fredag 17. juni kl 8.30 til 10 inviterer vi til et åpent og gratis frokostarrangement om rapporten Å være mann og håndtere sykdom – en utfordring i Reforms lokaler i Akersgata 16 i Oslo.

mh_logo

Av programmet:
Lasse Morten Johansen: Å være mann og håndtere sykdom.
Johansen har selv opplevd å bli alvorlig syk. Han intervjues om hvordan det opplevdes å plutselig få livet snudd opp-ned. Hvordan påvirket situasjonen ham selv som mann – og hvordan var møtet med helsevesenet?

Gina Fraas Henrichsen: Pårørenderollen og mine erfaringer med helsevesenet på sitt verste – og beste.
Som tidligere pårørende til en alvorlig syk mann stiller Henrichsen spørsmål ved fastlåste oppfatninger om menn og følelser, hvordan pårørenderollen kan trekkes med og hva hun selv setter igjen med av erfaringer etter sitt «krasjkurs» i møte med helsevesenet.

Forside LMS-brsjyreEva Bjørnsborg: Nødvendige konsekvenser for lærings- og mestringstilbudene til menn.
Bjørnsborg har sittet sentralt i prosjektet, og har også omfattende erfaring fra Aker og Ullevål sykehus. Hun reflekterer rundt behovet for en mer kjønnssenstiv tilnærming i hjelpetilbudene, for nettopp å kunne trekke menn med.

Marianne Inèz Lien: Kommentarer fra forskerhold.
Sosiolog Marianne Inéz Lien har i en årrekke forsket på kvalitative institusjons- og profesjonsanalyser, med et særskilt fokus på helsepersonells møte med kreftsyke menn og deres pårørende. Lien kommenterer den foreliggende rapporten.

Møtet ledes av Are Saastad, som også har vært prosjektleder.

Rapporten Å være mann og håndtere sykdom – en utfordring er resultat av et prosjektsamarbeid mellom Oslo universitetssykehus (OUS) og Reform – ressurssenter for menn. Prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen.

Påmeldinger sendes registrering@reform.no

Velkommen!

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon