fbpx
Print Friendly version of featured image

Ferskvareseminar: Spiseforstyrrelser og fødselsdepresjon blant menn

Seminar

Arrangeres av:

Reform

Sted:

Akersgata 16

Dette arrangementet er gjennomført.

30. mai 2017

15:00 - 16:00

Google Calendar iCal

Spiseforstyrrelser og fødselsdepresjon er ofte forbundet med kvinner, men også menn kan oppleve disse to tingene. Hvordan utarter spiseforstyrrelser og fødselsdepresjon for seg for menn?

Til dette ferskvareseminaret får vi besøk av Elanor Brendmo som nylig har levert sin master om menn og spiseforstyrrelser. I tillegg kommer doktorgradstipendiat Thomas Skjøthaug som vil snakke om fedre i spedbarnstiden og fødselsdepresjon.

Menn med spiseforstyrrelser

Elanor Brendmo er masterstudent på Gender Studies ved Universitetet i Oslo og leverte denne våren sin masteroppgave om hvordan en gruppe menn forstår og snakker om sitt problematiske forhold til mat og kropp. På dette seminaret vil hun fokusere på problemstillingen: Hvordan påvirkes mennene av at spiseforstyrrelser er en lidelse som historisk sett er forbundet med kvinner?

Fedre i spedbarnstiden og fødselsdepresjon

Thomas Skjøthaug vil snakke om fedres betydning for barns tidlige utvikling med bakgrunn i Skjøthaugs pågående doktorgradsarbeid hvor han har undersøkt relasjonen mellom fedre og barn det første leveåret. Innlegget på forskning.no gir en liten smakebit på hans arbeid: http://forskning.no/blogg/om-og-barn-og-unge/fedre-ville-se-meg-hengt  I tillegg til å jobbe som stipendiat arbeider Skjøthaug som psykologspesialist ved Diakonhjemmet sykehus.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon