fbpx
Print Friendly version of featured image

Debatt: NotMe?

Debatt

Sted:

Pride House - Litteraturhuset i Bergen, Rom: Olav H. Hauge

Dette arrangementet er gjennomført.

3. juni 2018

15:30 - 16:30

Google Calendar iCal

#metoo-kampanjen som har pågått verden over de siste par månedene har gitt oss innblikk i en tematikk som sjelden diskuteres offentlig. Hashtaggen har blitt brukt flere millioner ganger, og kvinner og menn har delt opplevelser knyttet til seksuelle overgrep og seksuell trakassering.

Et søk på “voldtatt mann” på Google gir utallige treff på forum som diskuterer hvorvidt en mann i det hele tatt kan bli utsatt for voldtekt. Seksualisering av det skeive miljøet kan være grobunn for holdninger om at offeret kanskje var helt eller delvis med på det som skjedde.

Er tausheten uttrykk for mørketall, eller angår ikke tematikken det skeive miljøet? Er det vanskelig å kjenne igjen overgrep som ikke passer inn i det klassiske narrativet? Kan det hende skeive har en høyere “terskel” for å anse noe som et overgrep?

Reforms leder Are Saastad er blant deltakerne i denne viktige paneldebatten under Regnbuedagene i Bergen. Andre navn er Susanne Demou Øvergaard fra Skeiv Verden, og Martine Hammervold Austinat.

Ordstyrer: Runa Kongsvik

Les mer om arrangementet på Facebook

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon