fbpx

Maskulinitetsseminar: Kan menn valdtas?

Reform inviterte antropolog Rannveig Svendby til å fortelle fra sin forskning om overgrepsutsatte menn. Her finner du mer informasjon, bilder og lenker.

I masteroppgaven Fra de stummes leir: Menns beretninger om seksuelle overgrep fra kvinner og menn intervjuet Rannveig Svendby 13 overgrepsutsatte menn om deres opplevelser av kjønn og voldtekt. I sitt fordrag hos Reform presenterte Svendby utvalgte historier, og diskuterte hvordan de utsatte mennene og deres omgivelser har forstått overgrepet. Rollen som offer går dårlig sammen med manges forståelse av mannsrollen, og dette kan ifølge Svendby være ekstra problematisk for menn. Les mer…

Svendby har også debattert temaet på P2s samfunnsprogram Ekko. Du kan lytte ved å klikke her og her.

Seminaret var det første i høstens rekke av månedtlige maskulinitetsseminarer på Reform. Her inviterer vi spennende nye forskere og foredragsholdere til oss i Akersgata 16 for faglig påfyll og ikke minst kaffe. Hold et øye med Reforms kalender, lik oss på Facebook eller følg oss på Twitter for å få med deg neste seminar!

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon