fbpx

Reform feirer: Arve Bakke og Fellesforbundet

Omsider har alle fedre fått rett til betalt permisjon i 14 dager etter fødsel!

I det såkalte frontfagsoppgjøret har Fellesforbundet fått gjennomslag for sitt krav om full lønn under fars fødselspermisjon. I dag har far rett til permisjon uten lønn, men med dagens ordning kan vi regne med mange flere fedre som er hjemme de første ukene med sine nyfødte.

Reform har lenge arbeidet med å styrke fedres rettigheter. Årets oppgjør er et viktig skritt. Ved fødselen og den første tiden etterpå knyttes sterke følelsesmessige bånd mellom foreldre og barn. Derfor er fars tilstedeværelse i denne tiden spesielt viktig, og kan ha mye å si for den nye familien.

Fellesforbundet skal ha skryt for å løfte fedres rettigheter i arbeidslivet, og vi skryter samtidig av John G. Bernander og NHO for å følge opp kravet de fikk.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon