fbpx
Print Friendly version of featured image

Spiseforstyrrelser – En kvinnelidelse?

Nei, men sykdommen har alltid har blitt betegnet som en kvinnelidelse og terskelen for å søke hjelp er derfor adskillig høyere for menn.

Spiseforstyrrelsesforeningen, i tett samarbeid med Reform – ressurssenter for menn, ønsker i dette prosjektet å kartlegge behovet for mer kunnskap og ytterligere forskning på området; Spiseforstyrrelser og menn.

For mange menn er det flaut å ha en sykdom som assosieres med kvinner. Symptomene ser ofte annerledes ut, istedenfor den tradisjonelle slankekuren er menn mer opptatt av å bygge muskler og skulpturere kroppen, noe som også gjør det vanskelig å oppdage.

Dette er med på at spiseforstyrrelser blant menn ikke blir diagnostisert eller rapportert, det er derfor også relativt lite forskning på området. Målet for prosjektet er derfor å øke kunnskapen om menn og spiseforstyrrelser, og å skape bevissthet og åpenhet rundt temaet.

Fokusgruppe

En av aktivitetene i prosjektet er en fokusgruppe. I fokusgruppen, gjennomført i april 2017, spurte vi menn om deres erfaringer og hvordan de jobber med å mestre problemene. Hva slags støtte og aktiviteter har vært til nytte? Hva kunne vært bedre – og hva funker ikke?

Erfaringene fra fokusgruppen vil brukes til å øke kunnskapen på feltet. Vi har også som mål å utvikle arenaer der menn kan få snakke om og få hjelp med problemer knyttet til mat og kropp.

For mer informasjon:

Ta kontakt med Reform rådgiver Hedda Hakvåg på telefon 476 52 056 eller epost hedda@reform.no

Prosjektet er finansiert av ExtraStiftelsen.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon