Kongsideen vår da Reform var med å utvikle og starte opp prosjektet i 2010 var:
- Å henvende seg til flere enn unge menn; spesielt til voksne menn som tenke seg ny jobb, til menn som opplever at det å bidra direkte i andre menneskers liv gir en bedre hverdag.
- Senke tersklene til å prøve ut en jobb ved at det er en kort praksisperiode.
Resten er historie. I samarbeid spesielt med Nav i Sør-Trøndelag er nå rekrutteringen i Trondheim kommune blitt standardisert. Og 30 menn skal nå først i praksis og deretter starte opp utdanning som helsefagarbeider. Mer om prosjektet kan leses her www.mennihelse.no
Dette skriver regjeringen i Stortingsmelding 29 Morgendagens omsorg om prosjektet:
«2.4.5 Menn i helse og omsorg Menn representerer kanskje den største ubenyttede ressurs i omsorgstjenesten. Det er urealistisk å tenke seg at framtidas omfattende omsorgsoppgaver vil kunne løses uten at den mannlige halvpart av befolkningen i større grad lar seg rekruttere til helse- og omsorgsyrkene og inntar omsorgsarenaen. Trondheim kommune har gjort et av de mest vellykkede forsøk på å rekruttere menn til omsorgssektoren. Der står menn nå i kø for å prøve ut helse- og omsorgsarbeid i hjemmetjenester og sykehjem som framtidig arbeidsplass og levevei. Regjeringen ønsker å bygge videre på erfaringene fra Trondheim kommune og gjøre Menn i helse og omsorg til et landsomfattende prosjekt. Samtidig inviteres kommuner, utdanningsinstitusjoner og organisasjoner til å sette rekruttering av menn høyt på sin dagsorden og gjennom sitt innovasjonsarbeid komme opp med tiltak som kan bidra til bedre kjønnsbalanse på arbeidsplassene i helse- og omsorgssektoren.»
Reform ser fram til fortsettelelsen av prosjektet Mennihelse og vil bidra aktivt til dette arbeidet. Utvidelsen av prosjektet kan bidra til en endring av holdning til arbeid i pleie og omsorg. – At menn flest tenker at det i sektoren er interessante og spennede jobber.