fbpx

– Positivt at ministeren trekker fram menns situasjon

Saastad, Are

I sitt første møte i Nordisk Ministerråd velger likestillingsministeren å legge vekt på å få mennene på banen.

 


– Jeg vil prøve å bringe inn menn sitt perspektiv i likestillingsdebatten. Vi ser vi har store utfordringer med unge gutter som har stort frafall i videregående skole. Det er også behov for å trekke menn mer inn i familiepolitikken for å få et likestilt familieskap, sa Solveig Horne (Frp) til NRK før dagens møte i Nordisk Ministerråd. Hun la vekt på at kvinner også er blitt mye bedre til å velge utradisjonelle yrker enn menn. Horne sier hun er åpen for å finne gode virkemidler for å få menn til å velge annerledes.

– Dette er godt sett av likestillingsministeren. I stor grad er det å trekke menn med det som skal til å komme videre for et mer likestilt samfunn, kommenterer daglig leder i Reform, Are Saastad.

– Reform har for øvrig allerede foreslått at det minst bør være 40 % menn på alle konferanser og arrangementer i regi av Nordisk Ministerråd, nettopp for å trekke menn tettere med i likestillingsarbeidet, legger Saastad til.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon