fbpx
Print Friendly version of featured image

Overveldende respons på Reforms helsekampanje

I forrige uke markerte Reform Mannens Helseuke med filmkampanjen Ta vare på helsa di, mann! Facebookinnleggene ble sett av en kvart million, og filmene, der fire menn åpent og ærlig forteller om sine helseutfordringer, er så langt vist 100.000 ganger.

– Vi er veldig fornøyd. På helseområdet er det nødvendig å arbeide for økt likestilling for menn, sier Live Mehlum, seniorrådgiver i Reform.

> Se alle filmene i kampanjen Ta vare på helsa di, mann!

Mehlum peker på at menn bruker helsetjenester mye sjeldnere enn hva kvinner gjør, noe som også bidrar til at menn i gjennomsnitt lever fire år kortere enn kvinner.

FORNØYD: Seniorrådgiver Live Mehlum.

– Jeg tror disse filmene når fram fordi de gir håp, og viser hvorfor menn er nødt til å ta tak i egen helse.

Lettere å identifisere seg

– Hvorfor mener du disse fire historiene er så viktige?

– Ved å fortelle disse fire historiene gir vi mange menn en mulighet til å identifisere seg. Historiene retter seg mot menn i ulik alder og med forskjellige utfordringer. Samtidig gir de også et bilde av hvordan det er for menn å være syke som oppsummerer noe som er felles.

– Kampanjen er viktig fordi det fortsatt er slik at det finnes mannlige måter å håndtere sykdom på som er lite heldig for mannen og hans pårørende, sier Mehlum.

Mehlum viser til at tradisjonelle maskuline idealer med fokus på styrke, selvkontroll og forakt for smerte kan stå i veien for at menn søker legehjelp eller gjør det for sent. Kampanjen oppfordrer til handling, og historiene kan fungere som helsebringende idealer. Her blir menn oppfordret til å gå til legen når de kjenner at noe er galt og til å snakke med noen om hvordan de har det.

– Dette er et viktig budskap som menn trenger å høre. Det er greit å be om hjelp og noen ganger vise seg svak, sier Mehlum

Nådd utrolige 250.000 personer

De fem korte filmene ble publisert dag for dag i Mannens Helseuke (12.-18. juni). De har nådd utrolige en kvart million personer i alle aldersgrupper, og tallet øker stadig.

– At vi har fått budskapet vårt ut til så mange mennesker er fantastisk. Filmene lever jo også videre på sosiale medier, og slik vil de fortsette å bli vist og sett, sier Live Melhum.

Reform tilbyr foredrag, workshops og kurs om menn og helse, tilpasset ulike målgrupper. Ta kontakt med Live Mehlum for mer informasjon.

Les mer om kampanjen Ta vare på helsa di, mann!

Filmene i kampanjen er produsert i samarbeid med Velcrux Collective AS.

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon